Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Пахомська О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15
1.

Пахомська О. В. 
Організація сигарних кімнат як тенденція розвитку ресторанного бізнесу [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська, О. І. Натягла // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - 2010. - Вип. 2. - С. 561-564. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/esprstp_2010_2_85
Попередній перегляд:   Завантажити - 161.536 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Пахомська О. В. 
Готельно-ресторанний бізнес у контексті підготовки до Євро-2012 [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська, І. С. Майданевич // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - 2011. - Вип. 1. - С. 570-574. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/esprstp_2011_1_83
Попередній перегляд:   Завантажити - 170.498 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Пахомська О. В. 
Мінеральний склад хлібобулочних виробів на хмельовій заквасці з пророслим зерном пшениці [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська // Вісник Хмельницького національного університету. Технічні науки. - 2014. - № 3. - С. 237-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_tekh_2014_3_47
Попередній перегляд:   Завантажити - 351.178 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Пересічна С. М. 
Фізико-хімічні та мікробіологічні показники хліба на хмельовій заквасці з пророслим зерном пшениці [Електронний ресурс] / С. М. Пересічна, О. В. Пахомська // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 44(1). - С. 147-150. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_44(1)__37
Попередній перегляд:   Завантажити - 629.093 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Пересічний М. І. 
Новітні технології та якість бездріжджових хлібобулочних виробів [Електронний ресурс] / М. І. Пересічний, С. М. Пересічна, О. В. Пахомська // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 40(1). - С. 120-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_40(1)__34
Попередній перегляд:   Завантажити - 75.426 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Пересічний М. І. 
Дослідження якості хліба функціонального призначення [Електронний ресурс] / М. І. Пересічний, С. М. Пересічна, О. В. Пахомська // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(1). - С. 150-154. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(1)__37
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.297 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Пересічний М. І. 
Поживна цінність хлібобулочних виробів функціонального призначення [Електронний ресурс] / М. І. Пересічний, С. М. Пересічна, О. В. Пахомська // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2010. - Вип. 38(1). - С. 185-189. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2010_38(1)__46
Попередній перегляд:   Завантажити - 199.779 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Пересічний М. І. 
Технології хлібобулочних виробів на основі пророщеного зерна і хмельової закваски [Електронний ресурс] / М. І. Пересічний, С. М. Пересічна, О. В. Пахомська // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2010. - Вип. 2. - С. 49-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2010_2_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 234.072 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Пахомська О. В. 
Сучасний стан і перспективи розвитку ресторанного господарства в Україні [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 1. - С. 65-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_1_8
Мета роботи - дослідження сучасного стану розвитку ресторанного господарства (РГ) України, а також визначення основних тенденцій функціонування мережі закладів РГ України у найближчій перспективі. РГ України - це сфера людської діяльності, що в останні роки швидко розвивається. У всьому цивілізованому світі воно є одним із найбільш розповсюджених видів малого бізнесу, тому між закладами та підприємствами постійно точиться боротьба за оптимальне позиціювання на ринку та найбільш перспективні його сегменти, за пошук нових та утримання постійних клієнтів. Охарактеризовано основні тенденції розвитку ресторанного бізнесу. Сфера РГ - складова сфери внутрішньої торгівлі, що забезпечує організацію харчування з дозвіллям або без нього різних контингентів споживачів, а з іншого - сфера, що задіяна в експорті послуг шляхом надання їх не тільки місцевому населенню, але й іноземним туристам, під час міжнародних авіаперельотів, морських круїзів, на територіях інших країн світу. Вона поєднує в собі різні організаційні форми господарювання, в тому числі ті, де об'єкти РГ функціонують у формі підрозділів лікарень, інтернатів, дитячих будинків, навчальних закладів, промислових підприємств тощо. Досліджено основний комплекс різноманітних послуг, що надається закладами РГ споживачам. З'ясовано, що позитивними наслідками розвитку РГ в Україні є суттєва економія суспільної праці завдяки раціональнішому використанню техніки, сировини, матеріалів; надавання відвідувачам протягом робочого дня гарячої їжі, що підвищує їх працездатність, зміцнює здоров'я; можливість організації збалансованого раціонального харчування в дитячих і навчальних закладах. Зберігаючи кращі традиції національної кухні, заклади РГ є візитною карткою гостинності кожного міста та й усієї України, популярною формою проведення та спілкування, ознакою престижу і добробуту.
Попередній перегляд:   Завантажити - 345.037 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Пахомська О. В. 
Науковий підхід до створення хлібобулочних виробів функціонального призначення [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 2. - С. 276-283. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_2_30
Зазначено, що перспективним продуктом, на основі якого можна формувати функціональні властивості, є хлібобулочні вироби (ХБВ). Хліб та ХБВ є джерелом незамінних нутрієнтів для відновлення енергетичних затрат організму. Енергетична цінність 100 г продукту містить 220 - 250 ккал. В середньому щоденно людина споживає 250 - 350 г хліба та близько 100 г булочних виробів, що складає 1/3 енергетичної цінності добового раціону харчування дорослої людини. Дослідження асортиментного складу ХБВ показали, що населення одержує з вказаними видами продуктів харчування не більше 15 - 20 % необхідної кількості харчових волокон, а виробництво ХБВ функціонального призначення складає 2 - 2,5 % за оптимальної добової норми харчових волокон для дорослої людини 25 - 30 г. Визначено, що збагачення ХБВ відбувається у два етапи - збагачення пшеничного борошна фізіологічно-функціональними інгредієнтами безпосередньо під час його виробництва на борошномельному підприємстві та внесення дієтичних добавок під час технологічного процесу приготування ХБВ. З'ясовано, що значна кількість способів збагачення ХБВ дієтичними добавками грунтується на використанні зернової, бобової та олійної сировини через гарну сумісність її складових з основними рецептурними компонентами ХБВ. Розглянуті наукові аспекти підвищення харчової цінності свідчать про розроблення якісно нових ХБВ функціонального призначення, які сприяють збереженню і покращанню здоров'я за рахунок регулюючої і нормалізуючої дії на організм людини з урахуванням фізіологічного стану і віку. Перспектива подальших досліджень вбачається у вивченні стану розвитку хлібопекарської галузі в контексті сучасних тенденцій, що складуться в наступні роки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 346.583 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Пахомська О. В. 
Дослідження ринку хліба та хлобобулочних виробів України [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. - 2018. - № 5(1). - С. 87-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_ekon_2018_5(1)__17
Попередній перегляд:   Завантажити - 384.411 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Пахомська О. В. 
Впровадження системи НАССР у виробництві хлібобулочних виробів [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 4. - С. 216-224. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_4_24
Досліджено впровадження НАССР, систем управління та контрольно-критичних точок якості хлібобулочних виробів (ХБВ). Визначено, що вітчизняна хлібопекарська промисловість характеризується скороченням обсягів виробництва та підвищенням цін на хлібну продукцію, зменшенням кількості підприємств-виробників, падінням рівня прибутковості. Зазначено, що ключовим напрямком розвитку діяльності підприємств, які реалізують свою продукцію, є її відповідність міжнародним нормам якості та безпечності. Сучасне державне регулювання виробників хліба та ХБВ направлене на виявлення та запобігання виникненню потенційно небезпечних чинників виробничого процесу. Досліджено, що нині в конкурентному середовищі хлібопекарська промисловість змушена все частіше звертати увагу на проблеми якості. Споживачі продукції стають вимогливими, прогнозованими та очікують високого рівня якості ХБВ за низькими цінами. Українці потребують підтвердження гарантії того, що якість дотримана. Гарантією стає сертифікат, що підтверджує існування на хлібопекарському підприємстві впровадженої системи НАССР. Визначено, що, система НАССР забезпечує ідентифікацію конкретних видів небезпечних чинників і вжиття заходів щодо їхнього контролювання для гарантування безпечності харчових продуктів. Вона використовується для забезпечення безпечності харчових продуктів протягом усього ланцюга виробництва і реалізації харчового продукту. Досліджено, що система НАССР - це інструмент управління, який забезпечує більш структурований і науковий підхід до контролю ідентифікованих небезпечних чинників, ніж підхід через традиційну інспекцію та процедури контролю якості ХБВ, тобто тестування наявності відхилень у сферу розроблення та виготовлення конкретного продукту, зокрема запобігання відхиленням. Проаналізовано, що впровадження принципів НАССР у вітчизняну хлібопекарську промисловість є ефективним інструментом забезпечення високої гігієни харчових продуктів і, як наслідок, створення сприятливих умов для виходу українських харчових продуктів на ринки інших країн.
Попередній перегляд:   Завантажити - 342.646 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Іваніщева О. А. 
Особливості впровадження системи НАССР на м'ясопереробних підприємствах України [Електронний ресурс] / О. А. Іваніщева, О. В. Пахомська // Молодий вчений. - 2020. - № 9(2). - С. 98-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2020_9(2)__4
Попередній перегляд:   Завантажити - 269.535 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Іваніщева О. А. 
Тенденції формування якості хлібобулочних виробів функціонального призначення [Електронний ресурс] / О. А. Іваніщева, О. В. Пахомська // Молодий вчений. - 2021. - № 5(2). - С. 159-163. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2021_5(2)__3
Попередній перегляд:   Завантажити - 246.483 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Пахомська О. В. 
Харчові продукти - проблеми якості та безпечності [Електронний ресурс] / О. В. Пахомська. // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2021. - Вип. 11, Т. 2. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvtdau_2021_11_2_31
Попередній перегляд:   Завантажити - 459.58 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського